flugor
Minsta ordervärde på beställningar är 300 kr. 


Om du köper t ex en fluglina + en fluga, då är du över 300 kr.

Generellt så vill jag påstå att dessa flugor är snyggare, bättre bundna och håller bättre än de flesta flugor du kan köpa idag. Flugor binds mestadels med naturmaterial, vilka kan variera i kvalitet. Dessa flugor är riktigt vassa komplement till dina puppor, torrflugor, kläckare mm.


För köp, se längst ner i webshopen... klicka här... för att komma dit. Läs gärna färdigt först.


Det handlar om mönster som jag vet fångar fisk. Jag försöker hitta det bästa tänkbara material som finns. Det börjar allltid med kroken, en viktig detalj. Jag använder endast Kamasan och Tiemco (kemiskt vässade, har liten hulling).
Fler mönster kan dyka upp allt eftersom jag får lite tid över.


Flugorna kommer för enkelhetens skull att finnas i en storlek. Mindre variationer förekommer, det kan handla om guld eller silver ribbing, krokmodell, guld eller silver på kulkättingen, färgen på flashabou mm.

T ex, Kamasan har flera modeller av streamerkrok i storlek 10.


Ni kommer endast finna ett speciellt urval här, som kanske inte finns någon annastans? Det är "säkra kort" som har levererat. Vi börjar med den gula, Zubie.


Zubie kom till då jag behövde en stor streamer som är relativt lätt att kasta med spön i klass5/6. Tanken var att slippa få småfisk som mört mm. Zubie är ca 7-8 cm lång. Små abborrar, dem kommer man inte undan.

Alla färger har testats, även i kombinationer. Kort sagt, den gula har varit överlägset bäst! 

Gädda, gös, asp, id, färna, abborre, harr, öring, röding....Zubie fungerar på nästan allt. Flugan med anabola steroider.

Kan också nämna att flugan har vuxit fram under en längre tid. Den har ändrat färg och form flera gånger. Nu anser jag mönstret vara fulländat sedan år 1991. Den fångar små abborrar, id och färna, sedan större "grisar" som asp, öring och gös. Ett mer allsidigt mönster får man leta efter. Ni måste troligen se det själv innan ni tror på det.


Under de goda åren (1988-93) så kunde man plocka 70-80 fiskar på en kväll. Visst, mest små abborrar.

Jag har varit med om att dra ett flertal aspar med Zubie under en kväll. Samtidigt då spinnfiskare med Bomber, jigg, Rapala mm inte fått någonting. Citerar en kille som såg detta "Jag har aldrig sett någonting liknande!"


Det har hänt ett flertal tillfällen att jag har "testat allt" och inte fått någonting. På med en Zubie, första kastet så smäller det...Jag har använt exakt denna modell i över 35 år och har ingen annan fluga som kan mäta sig med den.

En Klinkhammer i all ära, du kan få små abborrar...men knappast asp eller gös. Abborrarna älskar Zubie!


Som öring och regnbågsfluga, oftast mitt sistaval, efter att de andra flugorna har gått bet. Zubie är esset i rockärmen. Om jag fick välja ett enda fluga, ja eller bete, Klinkhammer, Rapala, Bomber...You name it.

Ingen betänketid behövs. Svaret är självklart, Zubie! 


"Gummibens-Montana", en riktigt vass fluga. Den vanliga Montanan är ju erkänt bra. Flera som testat denna gummibens-variant menar på att den är effektivare. Kan bara instämma. Enkel att fiska, man kan bara låta den sjunka, fisken tar den på väg ner. Är oftast ett säkert kort. Ändå så hör man en del negativt om just Montanan.
Gummibens-varianten har verkligen utmärkt sig positivt. Därför så finns den med här.


Färgen här är svart/orange med mörk olivefärgat hackel. Jag har inte märkt någon skillnad på olika färger.

När jag inte vet vilken fluga man ska börja med, då blir det ofta en gummibens-Montana.


Leech-variant den vita, för över 20 år sedan så såg en liknande fluga ute på nätet. "Tävlings-flugan", som dök upp långt senare har likheter med den här. Notera "kulan" av cactus-chenille under vingen. En del fiskedagar så är det här mönstret helt makalöst...Man måste uppleva det, som med Zubie. Man tror inte på det förrän man själv har sett det.


Den här har testats i olika färger och de flesta fungerar.  Vit och svart har fungerat bäst Den dyker snyggt ner och även här så tar fisken flugan på vägen ner. Vissa dagar så hinner flugan knapp slå i vattnet innan det smäller. 

Flugan består av en kopparfärgad kula, cactus-chenille, vit marabou, flashabou och grizzlyfärgat hackel.
Den här kan komma i färgen svart senare. Bättre än den vita? Nja, den är lika bra.


Ibland så behövs det komplement till nympher, puppor och torrflugor. Dessa tre flugor är riktigt bra sådana. 

 


<<TillbakaFlugor